Wat doen wij bij een verhuuropdracht?
van taxatie tot sleuteloverdracht

Wij adviseren vrijblijvend een marktconforme huurprijs en geven aan wat de verhuurbaarheid van de woning is. Vervolgens bespreken wij met u de kosten en voorwaarden voor het huren, waaronder: het profiel van de kandidaat-huurder, inkomenseis, borg, huurperiode en extra voorwaarden.

Wij stellen een uitgebreide omschrijving en verkooptekst op. Hierbij nemen wij in beschouwing: de ruimte zelf, de omgeving en de maatvoering; tevens maken wij representatieve foto’s van de woning en de directe omgeving, voor een aantrekkelijke en professionele presentatie.

Ons uitgebreide marketingpakket omvat een uitstekende, internet-dekkende advertentiecampagne. Hierbij zetten wij naast de online advertentie ook de woning uit bij onze collega makelaars en bedrijvennetwerk. Op deze manier laten wij niets aan het toeval over en vinden wij vaak snel de juiste kandidaat-huurder. Met dit pakket is uw woning uitstekend vertegenwoordigd.

Wanneer er een goede huurprijs is bepaald, zal met onze hulp het vinden van een kandidaat-huurder niet lang uitblijven. Wij verwachten onder de juiste omstandigheden binnen enkele bezichtigingen de juiste huurder te vinden.

Wanneer een kandidaat huurder aangeeft te willen huren kan er een optie worden genomen. De kandidaat tekent voor de algemene voorwaarden en vult op de optieformulieren in wie hij of zij is en geeft meer inzicht in zijn of haar werk en inkomenssituatie. Wij verwerken deze informatie in een voorstel. U kunt vervolgens bepalen of u onder voorbehoud van de screening deze kandidaat accepteert of weigert.

Een gedegen screening is cruciaal. Wij verifiëren nauwgezet de specifieke persoons- en inkomensgegevens; op basis van de uitkomst daarvan kunt u wel of niet de kandidaat-huurder accepteren. Indien nodig zullen wij de kandidaat-huurder vragen om aan aanvullende voorwaarden te voldoen.

Wij stellen een gedegen huurovereenkomst op waarin de belangen van de verhuurder worden gewaarborgd. Met een huurovereenkomst van Maarschalk Makelaars staat u gegarandeerd sterk en houd u grip op de verhuur. Hierin worden o.a. zaken als hoe om te gaan met de woning nauwkeurig vastgelegd.

Wij vinden het zeer belangrijk om voorafgaand aan de verhuur een uitgebreid inspectierapport met fotorapportage op te stellen waarop de opleveringsstaat duidelijk in kaart is gebracht. Bij deze voorinspectie worden alle ruimtes gefotografeerd en worden bestaande zichtbare schades zowel fotografisch als schriftelijk vastgelegd. Ook worden alle meterstanden genoteerd.

Op de dag van overdracht zorgen wij ervoor dat alle sleutels in het bezit komen van de huurder en laten de huurder daarbij een sleutelverklaring tekenen. Zo wordt duidelijk vastgelegd welke sleutels er zijn overgedragen en aan het einde van de huurperiode weer moeten worden ingeleverd.

De voordelen van
Maarschalk Makelaars

Uw huis verhuren? Woning beheren?
Maarschalk Makelaars.